Dell Latitude laptopok
Dell prémium üzleti laptopjainak bemutatása
Dell Latitude laptopok
Miért ajánlott? Mit érdemes tudni ezekről a gépekről?


Tartalom:

1. Története
2. Szerkezet, design
3. Védelem, praktikusság
4. Teljesítmény
5. Betűk a típusjel előtt
6. Videó galéria


Története:

A Dell Latitude vonal története nem annyira hangzatos mint a ThinkPad modelleké, ám ugyanolyan jó minőséget képvisel. A Latitude laptopokat üzleti célra gyártják, és ennek megfelelően szintén erős magnézium műanyag, és fém burkolat jellemzi, és ugyanúgy megtaláljuk benne a gyorsulásérzékelőt és az ütést elnyelő zónákat is. A DELL az egyik legnagyobb üzleti beszállító, és termékeik mindig a magas minőséget képviselik. Latitude sorozat már a 90' években is jelen volt, és máig a megbízhatóság egyik szimbóluma.

Vissza az oldal tetejére


Szerkezet, design:

Design, elrendezés, anyagok:
A külső design ennél a márkánál szintén minimális, de mégis kicsit többet adnak a megjelenésre. Ez mellet a gépház belsejét igyekeztek úgy kialakítani, hogy az ütésre, és egyéb környezeti hatásokra jól reagáljon.


Szálcsiszolt fém fedlap. Luxus érzet. Minőség, és megjelenés együtt.


A laptop szerkezetében a magnézium nagy szerepet játszik, ami mindamellett, hogy nagyon szilárd anyag, még könnyű is. Ezért érhetik el, hogy nagy teljesítményű gépeik súlya kisebb, mint egy átlagos otthoni használatra szánt műanyag laptopé.

A laptopjaik mérete szintén az üzleti kategóriára jellemző, 14" környékén alakulnak. Ezzel is segítve a könnyű hordozhatóságot. Itt is jelen van a billentyűzet világítás néhány modellben, valamint a kivehető meghajtók. 

Egy ilyen laptoppal ha megjelenünk valahol, már a külseje is sugallja a profizmust, amit nyújt. Meghibásodásra pedig nem kell számítanunk, hiszen a DELL mérnökei a legjobb alkatrészekből szerelik össze a latitude sorozatok minden darabját, melyet sok éves tapasztalatuk alapján válogatnak össze.


Vissza az oldal tetejére

Védelem, praktikusság:

Ez mind jellemzi ezeket a gépeket. Nagy hangsúlyt fektettek az adataink védelmére, illetve a praktikus kiegészítőkre.

Szerkezeti védelem:
A már említett erős burkolat, segít a mindennapokban, hogy egy leejtés, vagy folyadékos balesetek miatti károk elkerülésében. A képen látható magnézium váz roppant nagy strapabíróságot ad a laptopunknak.


 

A folyadékálló billentyűzet pedig megmentheti a gépünket, egy esetleges komoly elektronikai hibától is.


Aktív merevlemez védelem is szerepel a biztonsági listán. Lényegében a laptop érzékeli a dőlést, gyorsulást, rázkódást, és a forgó alkatrészes merevlemezt lekapcsolja, hogy ne sérüljenek az adatok.FONTOS!!!!!!!! Ezek a tulajdonságai a laptopnak, baj esetére szolgálnak! Tehát, nem azért tudja ezeket, hogy mindennap ezzel verjük be a szöget a falba, vagy hogy a medencében használjuk! Az ismerősöknek tartott bemutatók sem igazán ajánlottak, vagy csak saját felelősségre.


Praktikusság:

- Kivehető optikai meghajtó, és a helyére úgynevezett multibay keretbe építhető merevlemez.
- Billentyűzet megvilágítás
- Sok esetben biometrikus azonosítással vannak szerelve (ujjlenyomat-olvasó)
- Megvásárolható nagyobb méretű akkumulátor is hozzá, akár 6 és 9 cellával.
- Dokkolható (gép aljára szerelhető bővítő), mellyel asztali számítógéppé tudjuk alakítani, illetve rengeteg csatlakozási pontunk lesz.
- Könnyen szerelhető, bővíthető, akár otthon is.

Lényegében egy videóban összefoglalták mindezt nekünk a DEL- nél :) Érdemes megnézni.

ATG és XFR utótag

Az elpusztíthatatlan:

Ez a széria itthon nem igen kapható, ám érdemes róla beszélni. A DELL meglévő modelljei utáni jelölések ezek. Lényegében a legdurvább környezetben is képesek működni. Hatalmas ütéseket is kibírnak, hőt és folyadékot egyaránt. IP54-es katonai szabványnak megfelelnek, ezért akár harctéren is használhatóak. Véleményünk szerint elég lesz itt egy kép és videó, hogy megértsük miről is van szó. Ezt úgy is látni kell.
 És a videó:


Vissza az oldal tetejére

Teljesítmény:

Ez az, amivel nem lesz gondunk egy jó ideig. Mivel mint minden üzleti szériás laptop, minden alkatrészből a legjobbakat kapja. Viszont modern játékok maximum grafikán történő futtatására csak kevés példány ajánlott. Általánosságban elmondható, hogy aki játszani akar, az vegyen Xbox vagy Playstation konzolt, és minden problémája megoldódik.
Hogy melyik modell az Önnek megfelelő? Hívjon minket, vagy írjon facebookon, és segítünk.

Vissza az oldal tetejére

Betűk a típusjel előtt:

D széria:
Üzleti vonal oszlopos tagja. Az új modelleknél már E jelzést használnak. Könnyű, strapabíró, gyors, szép.

E széria:
Lényegében a D széria utódja. Annak minden jó tulajdonságával. Ha lehet mondani, még szebb lett. 

Vissza az oldal tetejére

Videó galéria:

Strapabírás és ütésállóság
Reklámok

 Vissza az oldal tetejére 

 


 

 

 


Facebook