Fujitsu Lifebook laptopok
Fujitsu, ami nem Siemens, és a felső kategóriában utat tör magának.
Fujitsu (siemens) Lifebook laptopok
Miért ajánlott? Mit érdemes tudni ezekről a gépekről?


Tartalom:

1. Története
2. Szerkezet, design
3. Védelem, praktikusság
4. Teljesítmény
5. Betűk a típusjel előtt
6. Videó galéria


Története:

A Fujitsu egy Japán cég, mely már 1989-ben is gyártott hordozható számítógépet. 1999-ben A Siemens-el egyesült 50/50 százalékban a számítástechnikai piacon. Sokakban él, főleg Magyarországon, hogy a Fujitsu Siemens márka talán legrosszabb laptopokat takarja a piacon. Sajnos van benne némi igazság, ha KIZÁRÓLAG a legolcsóbb (és az egész piacon a legolcsóbbként anno árult) Amilo sorozatra gondolunk, mely nem volt híres sem a minőségről sem pedig a megbízhatóságról. Viszont 70 000 Forintért lehetett már kapni újonnan. Olcsó húsnak híg a leve, ahogy szokták mondani. Tudni kell, hogy az Amilo sorozaton kívül létezik egy szöges ellentét, amit Lifebook névre kereszteltek. Ez már viszont pont az ellentéte az Amilo sorozatnak. Professzionális, minőségi, igazi nagyvállalati szegmensbe szánt laptop. Minden tulajdonsága felér a nagyobb márkákhoz. Napra pontosan 2009. április 1. napján a Fujitsu kivásárolta a Siemens-et az üzletből, és már Fuji néven forgalmazzák a gépeiket. Innentől már az olcsó kategória is megbízható lett, igaz a korábbi árazás sem maradt meg. Semmi okunk tehát félni a márkától, ha a Lifebook sorozatot választjuk, hiszen ugyanolyan nyugodtak lehetünk, mint egy Lenovo, Dell, HP gép vásárlása esetén. Mi is kizárólag a Lifebook sorozattal szeretnénk foglalkozni most.

Vissza az oldal tetejére


Szerkezet, design:

Design, elrendezés, anyagok:
A külső design átlagosan minimalistának mondható a régebbi modelleknél, semmi extrával nem rukkoltak elő. Ellenben az új szériák már kifejezetten elegáns, modern megjelenést kaptak.


Balra a régebbi széria, jobbra pedig már az új. Látványos a különbség.


Üzleti laptophoz méltóan szintén a már jól bevált magnézium, fém, és prémium műanyag kombinációval érik el, hogy laptopjaik könnyűek, illetve strapabíróak legyenek.

A laptopjaik mérete szintén az üzleti kategóriára jellemző, 14" környékén alakulnak. Ezzel is segítve a könnyű hordozhatóságot. Itt is jelen van a billentyűzet világítás néhány modellben, valamint a kivehető meghajtók.

Egy ilyen laptoppal ha megjelenünk valahol, már a külseje is sugallja a profizmust, amit nyújt. Meghibásodásra pedig nem kell számítanunk, hiszen a Fuji mérnökei a legjobb alkatrészekből szerelik össze a Lifebook sorozatok minden darabját, melyet sok éves tapasztalatuk alapján válogatnak össze.

Vissza az oldal tetejére

Védelem, praktikusság:

Ez mind jellemzi ezeket a gépeket. Nagy hangsúlyt fektettek az adataink védelmére, illetve a praktikus kiegészítőkre.

Szerkezeti védelem:
A kategóriában elvárt magnézium műanyag, és fém szerkezetű ház itt sem hiányozhat a listáról, így ezek a laptopok a versenytársakhoz hasonlóan, erős felépítéssel rendelkeznek.


 

A folyadékálló billentyűzet itt is jelen van.


A videón láthatjuk, amint épp egy expo keretében mutatják be, miket képes kiállni a laptop.


FONTOS!!!!!!!! Ezek a tulajdonságai a laptopnak, baj esetére szolgálnak! Tehát, nem azért tudja ezeket, hogy mindennap ezzel verjük be a szöget a falba, vagy hogy a medencében használjuk! Az ismerősöknek tartott bemutatók sem igazán ajánlottak, vagy csak saját felelősségre.


Praktikusság:

- Kivehető optikai meghajtó, helyére merevlemez, vagy akkumulátor is berakható (nem minden modell)
- Sok esetben biometrikus azonosítással vannak szerelve (ujjlenyomat-olvasó)
- Megvásárolható hozzá másodlagos, vagy nagyobb akkumulátor is. (típusonként változó)
- Dokkolható (gép aljára szerelhető bővítő), mellyel asztali számítógéppé tudjuk alakítani, illetve rengeteg csatlakozási pontunk lesz.
- Könnyen szerelhető, bővíthető, akár otthon is.
 


Vissza az oldal tetejére

Teljesítmény:

Ez az, amivel nem lesz gondunk egy jó ideig. Mivel mint minden üzleti szériás laptop, minden alkatrészből a legjobbakat kapja. Viszont modern játékok maximum grafikán történő futtatására csak kevés példány ajánlott. Általánosságban elmondható, hogy aki játszani akar, az vegyen Xbox vagy Playstation konzolt, és minden problémája megoldódik.
Hogy melyik modell az Önnek megfelelő? Hívjon minket, vagy írjon facebookon, és segítünk.
 

Vissza az oldal tetejére

Betűk a típusjel előtt:

A/AH, SH, LH, NH széria:
Általános üzleti/irodai használatra szánt gépek.

T, S, E, P széria:
Komolyabb üzleti célokra szánt gépeiket jelölik ezekkel a betűkkel. Egyedül talán az E sorozat, ami a két nagy kategória közé szorul, de mi inkább ide helyeznénk ezt a vonalat is. 

Vissza az oldal tetejére

Videó galéria:

Strapabírás és ütésállóság


Reklámok

 Vissza az oldal tetejére 

 


 

 

 


Facebook